MANUFACTURERS AND SUPPLIERS OF THE TERRAFORCE RETAINING SYSTEM
 
Home
Contact Us
Contractors
Products
Gallery
    

CRS wins at the CMA Awards, 2004

Jeremy Leighton (Decorton), Helga and Holger Rust (Terraforce) at the gala evening.
At the gala banquet ceremony for the bi-annual CMA Awards for Excellence, held at the Theatre on the Track, Kyalami, Gauteng, October 9, Terraforce once again dominated the segmented concrete retaining block industry, taking home all six possible awards in this category. Out of 13 submissions in the retaining walls elements category, eight were from Terraforce and four of these won all the awards allocated to the category, firmly cementing Terraforce’s position as a market leader in this field.

Mr. Rust, owner and director of Terraforce, is adamant in passing his thanks to those who have helped him - over the past years - to build up a successful and thriving business: “our success is largely due to a well oiled team effort and we thank our licensees and recommended contractors for their creative and dedicated input and continual support”

Two national CMA awards – that are only conferred if the judges feel the entries meet the standards worthy of such an award - were presented to projects utilising Terraforce blocks, of which the most striking is a large installation on Dimension Data Campus in Gauteng. Here 38 000 L18 blocks with a rock-face finish were used to create a terraced application to accommodate spectator seating and vertical walls.

Judges commented on the “good engineering and overgrowth, as well as good variety and combination of materials that blend in well with the architecture”.

The other national award went to a Terraforce retaining wall - installed by Decorton - that impresses for its creative use of L11 and 4x4 blocks to provide a solution for a difficult architectural task: providing level space for a tennis court, swimming pool, forecourt, as well as garden space around this new residence on a steeply sloping site. The end product reveals an aesthetically pleasing, superbly planted and functional retaining wall that impressed the judges with its “good integration of design elements and levels, as well as use of different blocks and excellent plant coverage.”

This award-winning project (see second image to the left) in the vintage category showcases a retaining wall around the Liesbeek Trail - built ten years ago - which is now completely invisible to the naked eye. The environment looks untouched, erosion has been curbed and visitors can enjoy the natural beauty of the surrounding once more.


Web site
designed by Karin Rust - Address any website problems to karin@thewindow.co.za
Copyright 2004 CRS All Rights Reserved

Hosted by www.thewindow.co.za